Agenda optredens Hein Braat

Momenteel staan er geen concerten gepland.

Een boeiende reis door de chakra’s

Hein Braat is Nederlands bekendste zanger van mantra en bereikt wereldwijd duizenden mensen met het chanten van zijn prachtige mantra's. Zijn stemgeluid is zuiver, warm en de klanken worden diep ontvangen. Inmiddels heeft hij vier cd’s en een tiental MP3’s uitgebracht en geeft diverse concerten en workshops in binnen- en buitenland.

Mantra's zijn gewijde teksten in het Sanskriet, het is de oudste klassieke taal uit India en het kent een eeuwenoude traditie. Vanaf jonge leeftijd tot op heden is muziek maken de bepalende factor in het leven van Hein Braat. Aanvankelijk voor zijn plezier, later beroepsmatig. Rond zijn veertigste ontdekte hij de gezongen mantra, na lang studeren op tekst en muziek ontwikkelde Braat een prachtig stemgeluid en de juiste uitspraak.

Hein Braat, zanger van de mantra‘De mantra heeft mijn kijk op muziek sterk veranderd. Het zingen of chanten van mantra’s maakt diverse emoties los. De wijze waarop ik de tekst en de muziek benader, is nog steeds zoals ik het in het begin deed. Eerst de tekst behoorlijk uitspreken en de ritmiek van de tekst bestuderen. Als melodie en emotie in balans zijn, dan de melodie en de tekst laten samensmelten’, aldus Hein Braat.

Tijdens het concert neemt de stem van Hein Braat de luisteraar mee op een boeiende reis door de chakra's. Mogelijk ervaart u het effect van de trillingen, die de klanken geven. De gekozen mantra's zijn met zorg en toewijding gecomponeerd. De mantra's vormen een weerspiegeling van het ongepolijste oergeluid. De gekozen mantra's zijn met zorg en toewijding gecomponeerd en vormen een weerspiegeling van het ongepolijste oergeluid. 

Mantra is een middel om het denken te stoppen, een manier om voorbij het denken te geraken en tot meditatie te komen. Het zingen (chanten) van mantra's is een meditatietechniek. Hein: 'Het is inzicht krijgen en bewust worden van de mystieke essentie van de grote wereldreligies. Gewaarwording van Licht, Liefde en Eenheid'. 

Menu